پیام یکی از شرکت کنندگان دومین دوره تخصصی “Case Management” به پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران
ضمن سلام و ادب و احترام، زینب فکری هستم مددکار اجتماعی و مسئول فنی کلینیک مددکاری اجتماعی وصال، استان خراسان جنوبی و حدود هشت سال است در زمینه ی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فعالیت دارم. بنده در دومین دوره آموزشی مداخلات مددکاری اجتماعی و مراقبت از خانواده در شرایط طلاق، در شهر مقدس مشهد شرکت نموده که دوست دارم دیدگاه خود را نسبت به این دوره آموزشی بیان نمایم.
رسالت این طرح، توانمندسازی تخصصی آموزشی و مهارتی مددکاران اجتماعی در مداخله در طلاق می باشد. در این دوره آموزشی مددکاران با یک فرایند تعاملی آشنا می شوند. مددکار با نقش Case Management در کل فرایند قرار دارد.
از رویکردهای قبلی مددکاری اجتماعی استفاده از رویکرد تشخیصی و نگاه پزشکی می باشد، و نگاه الان در مددکاری اجتماعی، نگاه متخصص- متخصص می باشد یعنی مددجو متخصصِ شرایط زندگی خود و مددکار متخصصِ دانش و مهارت می باشد. استفاده از رویکردهای راه حل محور و رویکرد توانمندسازی و مبتنی بر قوتها و توانمندیهای افراد، از جمله آموزش مددکاران اجتماعی در این دوره آموزشی بوده است. نقش مددکار اجتماعی استفاده از نظام سیستمی یعنی بازسازی ساختار و اصلاح روابط بین اعضاء خانواده می باشد. در این دوره، مددکاران اجتماعی ضمن آموزش روند فعالیت مددکاری اجتماعی در طلاق، با توجه به فرایند مدیریت مورد، با نحوه تیم سازی و فرایند کار تیمی آشنا می شوند.
برای من به عنوان یک مددکار اجتماعی تجربه ی خیلی خوبی بود و به نظر من برآیندِ این پروسه ملیِ آموزشی می تواند تغییر نگرش مددکاران اجتماعی به اینکه هر فرد با هر ویژگی که دارد یک انسان است و رعایت اصل پذیرش در گام اول می تواند روزنه ای باشد در رسیدن به اهداف مددکاری اجتماعی که همان توانمندسازی است.
از جناب دکتر صدیق در فراهم نمودن این دوره آموزشی کمال تشکر را دارم. همچنین سپاس و خدا قوت به اساتید بزرگوار دوره (خانم دکتر عرشی- خانم دکتر تکفلی- آقای مسعودی- آقای آتشی و سایر دوستان و اساتید بزرگوار)